RETICULAREA POLIMERILOR PEG

Siguranța și eficiența fillerelor depinde de asemenea de felul în care acestea sunt stabilizate. De regulă BDDE (un agent de stabilizare) este utilizat în acest
scop.

Din cauza toxicității, se presupune că cu cât are un conținut mai scăzut, cu atât produsul este mai sigur. În orice caz, cantitatea scăzută de reticulare reduce
longevitatea și performanța în țesut.

GATA CU ALEGEREA DINTRE SIGURANȚĂ ȘI EFECT PERMANENT

În timp ce alții se întreabă cum să reducă conținutul substanțelor nedorite, oamenii de știință care lucrează la fillerele Neauvia Organic au decis să aplice un nou polimer PEG (nu un monomer comun precum DVS sau BDDE folosiți în toate celelalte produse de pe piață) de reticulare. PEG este un polimer bine cunoscut pe piața farmaceutică, dar a fost folosit pentru prima dată în producerea fillerelor Neauvia.

Avantajele extraordinare PEG
• Nu este toxic și se degradează complet în țesut
• Reduce acțiunea enzimelor proteolitice, precum hialuronidaza, crescând longevitatea implantului
• Oprește reacția imunologică, pe măsură ce implanturile nu sunt recunoscute drept un corp străin

PEG face ca Neauvia Organic să fie cel mai biocompatibil filler de pe piață, reducând până la aproape zero respingerea țesuturilor gazdă.

SCUT IMUNOLOGIC PENTRU SIGURANȚĂ ȘI LONGEVITATE

Acțiunea protectivă a PEG este capabilă de a masca implantul față de organismul gazdă reducând riscul apariției unei reacții imunologice și formării unor
celule gigante de corp străin (FBGC). Cu alte cuvinte, PEG reduce inflamația și apariția de granuloame.

Mai mult, întârzie degradarea și bioabsorbția
implantului.

PEG face ca fillerele Neauvia Organic să fie primele și
singurele fillere BIOMIMETICE la nivel mondial.

IPN este prescurtarea de la Rețeaua de Polimeri Interpenetranți, care este o tehnologie inovativă și avansată de combinare a doi polimeri diferiți – în cazul de față HA și PEG – într-o rețea care conferă fillerelor Neauvia proprietăți mecanice, reologice și termosenzitive extraordinare. Utilizarea acestei tehnologii în fillerele Neauvia Organic este posibilă datorită PEG, care, spre deosebire de alți agenți de reticulare actuali, este un polimer.
Aceste tipuri de structuri IPN pot fi degradate doar prin spargerea legăturilor chimice, ceea ce înseamnă că fillerul este mult mai rezistent la stresul mecanic, care reprezintă prima cauză naturală a degradării implantului.

Ținta IPN este aceea de a îmbunătăți proprietățile slabe ale polimerilor singuri; combinarea a 2 polimeri prin tehnica IPN îmbunătățește performanța ambilor polimeri. De exemplu, acidul hialuronic este o componentă extrem de importantă a țesuturilor noastre, dar foarte sensibil la căldură! La anumite temperaturi, precum cele la care se ajunge prin tratamentele medicinei estetice cum ar fi lasere, ultrasunete sau RF, orice filler HA de pe piață este stricat, cu excepția celor Neauvia! PEG face ca HA să fie mult mai rezistent la căldură, fără a limita gamele de proceduri estetice disponibile în clinicile de înfrumusețare și spitale.